Wat te doen

Wat te doen

Natuur

Natuur

De Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen worden terecht Vlaanderens mooiste landschap genoemd.
Omer Wattez stuurde bij de aanvang van de 20e eeuw  “dit lijken wel de Vlaamse Ardennen” de wijde wereld in.

Read more
Musea

Musea

Het MOU - Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen.

Oudenaarde, startpunt voor een verdere verkenning door de Vlaamse Ardennen, duizend jaar geschiedenis te midden van eindeloos golvende heuvels. Het MOU - brengt die geschiedenis tot leven. Via interactieve media en bijzondere historische stukken reis je door de tijd, van de middeleeuwen tot vandaag.

Read more
Image caption test and example

Shoppen

Shoppen in Oudenaarde

Oudenaarde is sinds jaar en dag een gekende winkelstad, en heeft ook enkele winkelkernen in de deelgemeenten.
shoppen

Read more
Sportief

Sportief

Fietsen

Oudenaarde is dé fietsstad van de Vlaamse Ardennen en een uitstekende uitvalsbasis voor een actieve vakantie! Oudenaarde is ook gelinkt aan de befaamde Ronde van Vlaanderen, het belangrijkste Vlaamse wielerevenement.

Read more
Ename

Ename

Ename

Iets stroomafwaarts langs de Schelde ligt Ename, een deelgemeente van Oudenaarde. In de vroege middeleeuwen lag het dorp op de scheidingslijn tussen het Franse en het Duitse rijk. De Duitse keizer liet er rond 974 een verdedigingspost bouwen. In de onmiddelijke nabijheid ontwikkelde zich een handelsnederzetting. Die evolutie werd afgebroken wanneer de graaf van Vlaanderen, vazal van de Franse koning, Ename in 1050 veroverde en op de ruïnes een benedictijnerabdij bouwde. Deze hield 7 eeuwen stand.

Read more
×

Log in