Hapjes en drankjes

Hapjes en drankjes

Streekspecialiteiten

Oudenaarde is een echte bierstad !

Die biertraditie is al eeuwenoud. Enkele brouwerijen zetten tot vandaag nog steeds de rijke biertraditie verder: Roman, Liefmans, Cnudde en Smisje. Vooral de typische bruine bieren maar ook de kriekbieren zijn het vermelden meer dan waard.

De Oudenaardse graanstokerij Braeckman biedt een ruim aanbod van jonge en oude jenevers, vruchtenjenevers, roomjenevers, edele likeuren, speciale aperitieven en nog heel wat meer. Voor elk wat wils dus !

Je kan in Oudenaarde niet alleen een lekker streekbiertje of jenevertje degusteren, er zijn ook de vele lekkernijen en typische streekspecialiteiten die je zeker eens moet proeven !
Zo zijn er de ‘lekkies’, de bekendste snoepjes uit het gamma van Jan van Gent, een artisanale suikerbakkerij in Kerselare.
Oudenaarde heeft niet alleen een bier dat de naam van Adriaen Brouwer draagt, ook een Adriaen Brouwertaartje en Adriaen Brouwer kaas zijn erg smakelijk.
Nog meer lekkers voor op de boterham is een sneetje Ename abdijham, een zeer lichtjes gezouten en langdurig gedroogde ham van topkwaliteit.

Kom dus zeker eens proeven !

Gezelig tafelen

PAULETTE

Enameplein 12,
9700 Oudenaarde
Gesloten: Sunday till Tuesday

Website

BISTRO BIZARRE

Boskant 49
9700 Oudenaarde (Mater)
Gesloten: Tuesday & Wednesday

Website

 

Op deze site ziet u het overzicht van de horecagelenheden in de omgeving

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in